2010, Begyndelsen….

….. og tidligere:

I marts måned 2010 havde jeg sidste dag på arbejdsmarkedet. Og så skulle tiden fyldes ud med noget andet. Jeg havde ikke de store planer, men det ville være dejligt at få lidt bedre tid til vores rækkehus i Dragør og vores sommerhus i Sverige. Og så skulle jeg også bruge lidt mere tid til at cykle. Anette var stadig arbejdsramt, så jeg havde en hel del alene-tid.

Siden 1980-erne har cykling været en stor fritidsfornøjelse for mig. I 1982 deltog jeg for første gang i Sjælland Runde på cykel, med start og mål i Køge og året efter kørte jeg også Vätternrundan. Begge løb sammen med gode cykel-venner. Ialt nåede jeg at deltage 10 gange i Sjælland Rundt og 11 gange i Vätternrundan. Jeg deltog også i andre motions-cykelløb rundt på Sjælland: Sjælsø-rundt, Vestsjælland-rundt, Midtsjælland-rundt, SuperBrugs-løbet, Skjoldnæsholm-løb, Vestegnen-rundt. Min træning til disse motions-løb var ofte ture frem- og tilbage til arbejde, ca. 50 Km hver vej.

Men tilbage til 2010

Fra Dragør var der ca. 100 km til vores sommerhus, som lå mellem Träryd og Älmhult i Sverige. Så i 2010, hvor jeg havde fået mere tid, cyklede jeg første gang til sommerhuset – og så hjem igen dagen efter. Lidt besværligt at finde vej de første par gange, selvom jeg havde en Garmin-GPS. Den skulle jeg lige lære at kende først. Men jeg blev lidt grebet af at finde vej alene og udfordre mig selv på en ny måde. Måske jeg kunne finde nogle længere ture, hvor jeg blev endnu mere udfordret.

Jeg undersøgte på internettes, hvad andre havde fundet på. Det blev en artikel i et cykelblad som virkelig fangede min interesse.

Carl Erik Hunnerup fra Espergærde havde cyklet til Nordkap sammen med en tidligere skolekammerat. Jeg skrev til Carl Erik, for at få yderligere oplysninger. Og jeg fik hurtigt svar med en udførlig beskrivelse. Det blev til en del korrespondance frem og tilbage, han var utrolig hjælpsom.

Jeg involverede en af mine cykelvenner, Kurt, i projektet. Han var straks interesseret og så begyndte planlægningen af vores tur til Nordkapp. Vi købte også samme trailer-model som den Carl Erik og hans ven havde brugt til deres tur.

Og så begyndte træningen. Det blev til flere ture frem og tilbage til sommerhuset.

Der blev trænet i dårligt vejr, i regnvejr, i kulde, i snevejr, for det var jo det der ventede os, når vi kom langt nordpå.

Ialt nåede jeg at træne små 9.000 km inden turen til Nordkapp. Ca. halvdelen med BOB-cykelanhængeren.